عصر کرد

آخرين مطالب

قربانیان جنگ جدید ترامپ | ترامپ شمشیر را از رو بست سیاسی

قربانیان جنگ جدید ترامپ | ترامپ شمشیر را از رو بست
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش همشهری آنلاین،کانادا، مکزیک و چین نخستین کشورهایی هستند که طعم تعرفه‌گذاری‌های ترامپ را خواهند چشید، اما کارشناسان معتقدند که این رویکرد ترامپ به این 3کشور ختم نمی‌شود و به‌زودی حتی متحدان اروپایی آمریکا را نیز دربرخواهد گرفت.
در همان روزهای نخست ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، وعده رئیس‌جمهور آمریکا برای اعمال تعرفه‌های سنگین علیه کشورهایی که تراز تجاری آمریکا با آنها منفی است آغاز شده و فعلا کانادا، مکزیک و چین براساس دستور اجرایی که ترامپ امضا کرده مشمول تعرفه‌های سنگین شده‌اند؛ البته در مورد مکزیک فعلا ترامپ اعمال تعرفه‌ها را برای مذاکره با مقامات این کشور تا یک‌ماه تعلیق کرده و چینی‌ها نیز خواستار مذاکره برای تعرفه‌ها شده‌اند، اما درنهایت این پرسش مطرح است که ماجرا به کجا خواهد کشید و اقتصاد جهان در مواجهه با جنگ تعرفه‌ای ترامپ چه خواهد کرد؟
تقویت آمریکا با تضعیف شرکا نکته قابل‌توجه این است که ترامپ با هدف قدرتمندتر کردن آمریکا و ثروتمندتر کردن آمریکایی‌ها جنگ تعرفه‌ای را آغاز کرده و گرچه به اثرات دردناک این تعرفه‌ها برای مردم آمریکا هم اعتراف کرده، اما می‌خواهد از این مسیر، تولید داخلی و اشتغال را تقویت کند.
این سیاست ترامپ که زیر سایه آمریکاپرستی و ملی‌گرایی در حال اجراست، در دوره قبلی ریاست‌جمهوری ترامپ علیه چین اجرا شد و تعرفه 25درصدی وضع شده علیه محصولات چینی، هنوز هم اعمال می‌شود. فارغ از اینکه چینی‌ها چگونه با این سیاست کنار آمده‌اند، رقابت تولیدکنندگان و صنایع آمریکایی با کالاهای چینی تسهیل شده و آنها سود بیشتری به جیب زده‌اند؛ هرچند که بخش عمده این سود از جیب مصرف‌کنندگان کالاهای چینی در آمریکا تأمین شده است.
آتش در بازار پنبه رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با اشاره به اینکه چینی‌ها در دوره قبل تعرفه 25درصدی ترامپ را چاره کردند، می‌گوید: چینی‌ها از مدت‌ها قبل خود را برای اعمال تعرفه جدید از سوی ترامپ آماده و حتی برای سناریوهای بالاتر از 10درصد نیز برنامه‌ریزی کرده‌ بودند، اما در مورد کانادا و مکزیک که شرکای تجاری بزرگ آمریکا محسوب می‌شوند، تعرفه 25درصدی می‌تواند برای این دو کشور چالش‌ساز باشد.
مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با همشهری، می‌افزاید: اثرات این جنگ تعرفه‌ای، عمدتا دامنگیر کانادا و مکزیک خواهد شد، اما نکته قابل‌توجه این است که آنچه امروز متوجه همسایگان و شرکای آمریکا شده به اروپا هم قابل تسری است.
پرده‌برداری از شعارهای لیبرالیسم یکی از مواردی که از نظر حریری می‌تواند به‌دنبال جنگ تعرفه‌ای گسترده ترامپ پررنگ شود، این است که چنین کاری به‌خصوص با سرایت به اروپا، بحث سردمداری آمریکا در اقتصاد آزاد و رقابتی و شعارهای لیبرالیسم را مخدوش می‌کند و این موضوع درمجموع به زیان آمریکا و به نفع اقتصاد جهانی است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین می‌گوید: آنهایی که در کشورهای دارای اقتصاد کوچک‌تر، بیش‌ از حد سینه‌چاک تئوری بازار آزاد شده بودند، متوجه می‌شوند که آمریکا هر جا که منافع داخلی خودش اقتضا کند، به‌راحتی از شعارهای لیبرالیسم عقب‌نشینی می‌کند و تجارت آزاد را نیز بی‌خیال می‌شود. به عقیده حریری، این موضوع در سال‌های بعد، تضعیف هژمونی دلار در جهان را بیش‌ازپیش تسریع می‌کند.
نتیجه جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین برای ایران رئیس اتاق مشترک ایران و چین، می‌گوید: نتیجه این جنگ تعرفه‌ای و کنش‌ها و واکنش‌های بین چین و آمریکا فعلا نامشخص است، اما اگر روزی این درگیری‌ها بالا بگیرد، به نفع شرایط فعلی ایران خواهد بود. به عقیده حریری، این درگیری‌ها می‌تواند با تضعیف شراکت‌های اقتصادی چین و آمریکا، به نادیده گرفتن بیشتر تحریم‌های ایران از جانب شرکت‌های چینی و کمرنگ‌شدن منع ذهنی آنها برای همکاری با ما منجر شود.
او با تأکید بر اینکه همه این مسائل در حد فرضیه است و در عمل می‌تواند به‌شدت متفاوت باشد، می‌افزاید: ترامپ هنوز ابعاد تاریک زیادی دارد و باید منتظر ماند تکلیف سیاست ترامپ برای خاورمیانه، ایران، روسیه و... مشخص شود، اما درمجموع، تنش‌های اقتصادی که ترامپ با شرکا و حتی متحدانش ایجاد می‌کند، به نفع ایران است.
چین بعد از تحمل تعرفه 25درصدی دوره اول ترامپ، حالا با افزایش 10درصد دیگر به تعرفه‌های تجاری برای صادرات به آمریکا مواجه شده است.
جنگ تجاری با صادرکنندگان غذا به آمریکا یک روی سکه جنگ تعرفه‌ای ترامپ، این است که این کشورها بخش قابل‌توجهی از تأمین امنیت غذایی آمریکا را بر عهده دارند و در حقیقت جنگ تعرفه‌ای ترامپ با آنها با پذیرش ریسک بالایی انجام شده است. براساس آمارهای رسمی آمریکا در سال 2024، مکزیک، کانادا و حتی چین، جزو 3تأمین‌کننده اصلی اقلام غذایی در آمریکا هستند و حالا قرار است این موادغذایی از کانادا و مکزیک 25درصد و از چین 10درصد گران‌تر به‌دست مصرف‌کنندگان آمریکایی برسد.

عصر کرد

کد خبر 923357 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها چین کانادا اقتصاد ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ مکزیک دلار آمریکا

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/960290/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری محفل شعر نوزدهمین جشنواره بین المللی فجر در زاهدان

چرا مولانا و سایر ادبا از شعر برای بیان حکمت استفاده می‌کردند ؟

کتابی جالب که درباره نقص عضو برای کودکان صحبت می‌کند

یاسین سلمانی و یک فرصت طلایی که از دست رفت!

فرجی جدیدترین سه رقمی پرسپولیس

صعود تیم بانوان پرسپولیس به لیگ برتر

گل‌های برتر در لیگ برتر؛ آنهایی که خود را در باشگاه‌شان جاودانه کردند!

حواشی مراسم اولین سالگرد درگذشت غلامرضا بهروان

از پیوستن فلیکس به میلان تا احتمال بازگشت جرارد به رنجرز

تمرین تیم ملی جوانان پیش از تقابل با عربستان

تراکتور از پوستونسکی دفاع کرد

شروع انتقادات از ستاره 70 میلیون یورویی پاریس

بازگشت پرسپولیس به صدر جدول لیگ پایتخت!

بازگشت درویش به انتخابات فدراسیون!

درخواست پرسپولیس از ای‌اف‌سی برای هفته پایانی

رونالدو به ایران نمی‌آید، مگر به دو دلیل!

برترین فیلم‌های هواپیمایی ایرانی و خارجی: پروازی هیجان‌انگیز در دنیای سینما

نوازنده تونسی در جشنواره موسیقی فجر روی صحنه می‌رود

میلاد محمدی، مقهور نام و کیفیت کانسلو

جای خالی ترانه علیدوستی در جشنواره و ماجرای پاره شدن رباط زانو سارا بهرامی

اعتصاب معلمان و فرهنگیان دو استان در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق ها

وام بانک مسکن چند نفر را صاحب‌خانه کرد؟

سهمیه بومی گزینی بازبینی می‌شود

توسعه توریسم درمانی در کردستان نیازمند سرمایه‌گذاری است

کردستان نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور دارد

رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی کردستان معارفه شد

توسعه رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کردستان مورد توجه وزارت بهداشت باشد

«شعله شاه غیبی» به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان معرفی شد

490 پروژه مخابراتی در کردستان به بهره‌برداری رسید

بساط زیرمیزی پزشکان برچیده شود

نیازمند حمایت خیران و توسعه توریسم درمانی هستیم

اجرای طرح ترافیکی ، برخورد با وسائط نقلیه فاقد معاینه فنی

بانک صادرات ایران، یکی از بازوان قدرتمند در حمایت از اقتصاد و تولید کشور است

یادداشت محسن رضایی درباره اقتصاد آمریکا در دوره ترامپ/ برای حفظ نقش دلار شاید یک جنگ جدید ایجاد کند/ علت فروپاشی شوروی یخ زدن روبل در تجارت بود

دستگاه قضایی استان با جدیت و نظارت مستمر به دنبال رفع موانع تولید است

تحقق اقتصاد مقاومتی بدون تامین زنجیره غذایی ممکن نیست

توزیع سیب‌زمینی با قیمت مصوب در کرمانشاه

ضعف بانک‌های کرمانشاه در پرداخت وام ازدواج به جوانان

جوان سال استان کرمانشاه در 8 بخش معرفی می‌شود

بزرگ‌ترین پروژه فرودگاهی کشور افتتاح شد

افتتاح 10 مرکز مشاوره ازدواج جدید در کرمانشاه

8387 زوج کرمانشاهی در انتظار دریافت وام ازدواج

برپایی 50 غرفه فرهنگی در مسیر راهپیمایی 22 بهمن کرمانشاه

کاهش دما و بارش برف و باران در کرمانشاه

علوم پزشکی نیازمند اختصاص بودجه‌های جهشی برای ارتقای شاخص‌های سلامت است

حوزه بهداشت و درمان کردستان نیازمند حمایت ویژه وزارت بهداشت است

حوزه سلامت کردستان نیازمند اعتبارات جهشی است

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: بیمه دی هم راستا با بنیاد در خدمت رسانی به جامعه ایثارگری

عملکرد مسئولان با سنجش رضایت مردمی اصلاح شود

کسب 57 مدال رنگارنگ ورزشی توسط دانش‌آموزان کردستانی